Nu finns den i Pocket

Köp den här

Senaste relationstipset
Lär dig att känna kärlek
Att älska någon – känna kärlek för någon, kan man bara lära sig genom erfarenhet. Det finns alltså bara en väg att lära sig: genom att göra det. Så: dra dig till minnes de stunder då du verkligen kände kärlek inom dig. Stanna kvar i det minnet och lägg märke till hur det känns i varje del av kroppen, hur dina sinnen skärps. Låt dig riktigt uppfyllas av känslan.
Gör denna övning ofta. På bussen, innan du skall sova, på väg till jobbet, vid fikarasten osv. Du kommer att fördjupa din kunskap om hur just du känner kärlek. Till slut har du erövrat den.
Som allt annat: träning ger färdighet.
Tipsarkiv Lär dig att känna kärlek
Ge tillbaka
Kärleksfull utmaning.
Hantera oförrätt.
"Vi pratar aldrig med varandra nu för tiden"
Trött och less på din partner?
Fotmassage
Med tonåringar
Ett litet tips
Lästips
Tisdagarna med Morrie
9137115383.jpgFörfattare:Mitch Albom
Förlag:Bokförlaget Forum AB, 2000–01
ISBN:91–37–11538–3
Morrie var en omåttligt nyfiken lärare i vad som i Sverige motsvaras av Sociologi.
Han drabbas en dag av en obotlig och elak sjukdom – ALS. Hans nyfikenhet, gränslösa kunskapstörst och vilja att lära smittar av sig på omgivningen. Mitch, Morries gamle favoritelev dyker upp. Morrie ställer frågor till Mitch som varje människa borde fundera över. Frågorna har ett stort inflytande på våra relationer och det tragiska är att vi kanske alldeles för sent ställer oss dem. Läs boken och ge den sedan till din partner.Lycka
9177119614.jpgFörfattare:Dalai Lama, Anita Sandberg
Förlag:Egmont Richters förlag AB, 2002–02
ISBN:91–7711–961–4
Dalai Lama. Bara namnet borgar för att detta är något man borde läsa. Det här är ingen bok man sträckläser. Lite i taget skall man ta den till sig. Läsa lite, ordna en god middag med sin närmaste vän och så har man något att prata om. Mycket för relationen hälsosamma resonemang kommer att föras över det middagsbordet.Möt din rädsla
9187056666.jpgFörfattare:Trobe, Thomas Krishnananda
Förlag:Energica förlag AB/hälsaböcker, 1999–01
ISBN:91–87056–66–6
En bok för dig som vill gå på djupet. Den hanterar frågor som varför vi klagar när vi inte får den kärlek och omtanke vi anser oss ha rätt till? Den är en liten upptäcktsresa inom oss själva. Inte särskilt välskriven dock och allt är inte bra (något man förvisso skulle kunna säga om alla böcker). Läs den ändå med ena ögat kritiskt. Du kommer lära dig mycket och få perspektiv på många sidor av oss mänskliga varelser som du inte hade förut.Boken om San Michele
9137119869.jpgFörfattare:Axel Munthe
Förlag:Bokförlaget Forum AB, 2000–08
ISBN:91–37–11986–9
Denna bok börjar glömmas bort, men är faktiskt en av Sveriges mest lästa böcker.
Den kom ut 1930 på svenska. Handlar om att leva för och i sin dröm och ständigt återvända till sin plats i livet som betyder mest för en själv, och inte desto mindre om att stå för sin åsikt.
Beskrivs ibland som en självbiografi. Många ifrågasätter sanningshalten i det som skrivs. Oviktigt tycker jag, Munthe är en mycket god historieberättare.Familjen – boja eller kraft?
9146181172.jpgFörfattare:Bert Hellinger, Gabriele Ten Hövel
Förlag:AB Wahlström & Widstrand, 2001–09
ISBN:91–46–18117–2
Alla relationer börjar i familjen. Helleinger är grundare till en av nutidens mest spännande teorier om familjen och dess påverkan på oss. Drygt 80 år gammal är han fortfarande aktiv och bedriver envetet sitt arbete över hela värden. Läs den här boken och perspektiven fördjupas. Du blir förmodligen också provocerad. Borde vara obligatorisk litteratur för alla som tänker bilda familj!
Tyvärr mycket svår att få tag på.Döden, livet och verkligheten
missing.jpgFörfattare:Lars Bergström
Förlag:Bokförlaget Thales, 2004–11
ISBN:91–7235–051–2
Professor emeritus Lars Bergström skriver om klassiska filosofiska problem eller "eviga frågor" så att man begriper vad det står. Som den fd. filosofiprofessor han är det lätt att tro att här måste man vara kollega för att hänga med i språket – men icke. Boken är i många stycken fruktansvärt rolig. Är du nyfiken på dessa frågor så köp den och ha den på ditt nattduksbord. Läs en essä i taget och låt tankarna på vad som stod föra in dig i drömmarnas land.Hur man botar en fanatiker.
amos.pngFörfattare:Amos Oz
Förlag:Wahlström & Widstrand
ISBN:9146214917
En alldeles osedvanligt trevlig liten skrift. Denna bör läsas av samtliga som han någon aning om vad som pågår i mellanöstern. En fantastisk formuleringskonst kombineras med insiktsfulla resonemang. Får inte missas av någon helt enkelt.Hämnd (och att avstå från att ge igen)
hamnd.pngFörfattare:Tomas Böhm, Suzanne Kaplan
Förlag:Natur och Kultur
ISBN:91-27-11235-7
En nyutkommen bok i ett mycket angeläget ämne. Hämndens olika drivkrafter och konsekvenser borde varje människa som har en relation känna till.

Tyvärr verkar denna bok skriven med en för hög ambitionsnivå och med en textmassa som man måste vara proffs för att orka ta sig igenom. Men om man bläddrar förbi det som är ”för mycket” så finns många fina, insiktsfulla resonemang och forskningsresultat att ta till sig och fundera över.The roots of love
Svagito.jpgFörfattare:Svagito R. Liebermeister
Förlag:Perfect Publishers Ltd
ISBN:1-905399-23-5
Titeln förpliktigar. Men boken svarar upp. Vi får en djupdykning i de underliggande faktorerna som styr vår förmåga att skapa relationer. Lättfattligt och fyllt med exempel. I första hand riktar sig Svagito till de som är intresserade av Familjekonstellationer. Men det är inget hinder. Den som är intresserad av att förstå djupet av våra intrasslingar får sig mycket till livs. Svagito R. Liebermeister är lärjunge till Hellinger och har vidareutvecklat hans teorier.Grabben i kuvösen bredvid
JonasH.jpgFörfattare:Jonas Helgesson
Förlag:Libris
ISBN:978-91-7195-880-8
Om man tycker att livet går emot en ibland, vilket det förvisso gör skall man läsa ett kapitel i den här boken. Något mer inspirerande som drivkraft för ett positivt förhållningssätt till livet får man leta efter. Jonas omvandlar oavbrutet svårigheter till utmaningar, något som alla vi vanliga gnällspikar borde ta efter. När man läser hela boken i ett streck så kan man efter halva boken tycka att ”nu är det väl lite väl mycket hej och hå” så kommer ett kapitel där plötsligt baksidan träder fram. Tvivlen, tankarna som att ”jag ger upp”, ”det här går inte” etc finns med. Det gör boken än mer värdefull. Jonas lär oss vad människovärde innebär. Läs denna bok!